Valikko Sulje

Valtuustokokouksen 25.10.2017 asioita

Aloite Nurmijärven luontolahjasta 100 vuotiaalle Suomelle ei vielä ratkennut. Virpi Rädyn ehdotuksesta Valtuusto palautti asiakohdan takaisin valmisteltavaksi. Muiden Lallinsuon maanomistajien kantaa halutaan vielä tarkistaa ennen lopullista päätöstä. Asia siis vielä elää ja mitä rivien välistä ymmärsin, niin valtuusto aidosti haluaa että Nurmijärvi tulisi tuossa luontolahjassa mukana olemaan. Ei asiaa muuten olisi uudelleen valmisteltavaksi esitetty.

Valtuusto siunasi yksimielisesti myös KH:n esityksen, jossa kunnan työntekijöitä muistetaan  Suomi 100 -hengessä 100 € henkilökohtaisella kertaluonteisella kannustepalkkiolla. Vuoden 2016 tilinpäätöksen tuloslaskelma päätyi lähes 5 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi ja kunnan työntekijät ovat omalla panoksellaan tuon tuloksen mahdollistaneet. Palkkio maksetaan Smartum liikunta- ja kulttuuriseteleinä. Hyvää työtä ovat kunnan työntekijät tehneet, kyllä siitä pitää pieni palkkio saadakin.

Valtuustolle jätetiin myös kaksi Valtuustoaloitetta, molemmat SDP-ryhmältä. Molemmista pidettiin esittelypuhe maanantaisella valtuuston kyselytunnilla. Ensimmäinen, Sirkka Rousun valmistelema aloite oli aloite subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamiseksi sitä mukaan, kun uusia hakemuksia otetaan vastaan.

Toinen SDP-ryhmän aloite, jonka itse pääsin valmistelemaan, oli aloite että kunta aloittaisi välittömästi selvitystyöt sekä neuvottelut Asuntomessujen järjestämiseksi Nurmijärvellä seuraavana mahdollisena vuotena. 

Asuntomessut lisää kunnan tunnettuutta ja toimii merkittävänä piristysruiskeena kunnan elinkeinoelämälle. Myös Asuntomessujen työllistävä vaikutus ennen rakentamista, rakentamisen aikana kuin myös messujen aikana on merkittävä. Nurmijärven liikenneyhteydet moottoritien ja lentokentän myötä ovat hyvät ja luovat hyvän pohjan asuntomessujen onnistumiselle. Nurmijärvi on jo pitkään pyrkinyt profiloitumaan hyvän asumisen kuntana, niitä teemoja voisi messujen avulla tuoda huomattavasti paremmin esiin.

”Nurmijärvi on ilmiö” -sloganina kaipaa sisältöä.

Seuraava valtuustokokous onkin sitten 15.11. kun valtuusto kokoontuu käsittelemään seuraavan vuoden budjettia.

Kommentoi