Valikko Sulje

Kyllä, Nurmijärvi tarvitsee oman Eeronsa

Mitä olisi Nurmijärvi ilman omaa Eeroa, olisihan se kunnalle häpeä olla ilman. Vai mitä sanotte?

Minua pyydettiin noin viikko sitten ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin, ensi reaktio oli, että ei minusta sellaiseen ole. Mutta hieman mietittyäni ja tarkasteltuani mitä tähän saakka olen tehnyt, niin ei se taida juurikaan erota tekemisistä muutenkuin mittakaavassa. Päätin suostua ja nyt ensikertalaisena kunnallisvaaliehdokkuus laittaakin pään pyörälle, kun ei kaikki tähän liittyvä ole vielä oikein selvillä.

Mutta kuten sanottua, yhteisten asioiden hoitamistahan kunnallispolitiikka on ja hieman karrikoiden sama asia kuin yhdistysten hoitaminen. Ja siitä minulla on kyllä runsaasti kokemusta. Olen ollut mm. 2006 perustamasssa Verkkoyhteisö Kontu ry:tä, ja toiminut sen hallituksessa pari kautta rahastonhoitajana. Sittemmin tuo yhdistys fuusioitui Suomen Tolkien-seura ry:n kanssa ja on tätä nykyä Suomen Tolkien-seura Kontu ry.

Vantaan Kamarikuoroon liityin syksyllä 2008, ja jo keväästä 2009 alkaen olen toiminut tuon kuoron hallituksessa useammissa tehtävissä, sihteerinä, rahastonhoitajana ja useimmin puheenjohtajana ja sillä pallilla istun nytkin. Vantaan Kamarikuorossa sain myös hieman oppia mitä on toimia työnantajaroolissa, sillä taiteellinen johtaja kuorossa on työsuhteessa kuoroon ja siten kaikki työnantajan velvollisuudet oli otettava huomioon. Hyödyllistä oppia sekin.

2010 muutimme perheen kanssa Vantaalta Nurmijärven Klaukkalaan. Lasten harrastusten kautta alkoi tämän kylän ihmiset ja tavat tulla tutuiksi hyvinkin nopeasti.  Lapset ovat kokeilleet mm. SB-pron sählykerhoa, osallistunut useampaan kertaan Nurmijärven Yleisurheiluseuran urheilukouluun, yhtälailla  Nurmijärven Mailan pesiskoulu on kokeiltu. Klaukkalan NMKY:n koripallokin on tullut tutuksi kuin myös Nurmijärven Tanssi-opisto sekä Klaukkalan Nuorisoseuran kansantanssi.

Aktiivisimmin olen kuitenkin toiminut Nurmijärven Jalkapalloseurassa. Molemmat poikani harrastivat jalkapalloa jo Vantaalla asuessamme ja toimin silloin nuoremman pojan joukkueessa joukkueenjohtajana. Nurmijärvellä muutettuamme ensin hieman haisteltiin, että mikä meininki uudessa seurassa oikein on.  Jonkun ajan päästä päädyinkin vanhemman pojan harrastejoukkueeseen toiseksi joukkueenjohtajaksi. Sen jälkeen olen huomennut, että NJS veikin koko miehen.

Kesällä 2013 NJS ajautui pahaan hallinnolliseen ja taloudelliseen kriisiin, ja se näkyi koko seuran toiminnassa. Seuralle valittiin tuolloin ylimääräisessä kokouksessa uusi johtokunta ja tuon johtokunnan myötä NJS lähti vankkaan nousuun ja sitä nousua tehdään edelleen. Keväällä 2014 aloitettiin myös seuran imagon ja brändin uusi luominen. NJS sai uuden logon, sekä uudet verkkosivut. Uusien verkkosivujen myötä minusta tehtiin seuran Webmaster, ja sen jälkeen olenkin aika aktiivisesti kehittänyt seuran IT-palveluita ja voinen sanoa, että seuran IT-puoli on kokenut yhdessä muun seurakehityksen kanssa aimoharppauksen eteenpäin. Nyt 2017 NJS:n palokärkisydän sykkii seurassa voimakkaammin kuin ehkä koskaan on sykkinyt. NJS on Nurmijärvellä ilmiö, niinkuin on koko Nurmijärvikin.

NJS:n johtoelimiin en ole missään vaiheessa lähtenyt, olen ajatellut että minusta on enemmän hyötyä suorittavalla puolella. Mutta ehkä tähänkin voisi nyt tulla muutos kuntavaikuttajan roolin kautta. Minulle nuorten hyvinvointi on tärkeää ja sitähän kunnan kaikki urheiluseurat selkeästi edesauttavat. Ja itse haluan olla edesauttamassa kaikkien nurmijärveläisten seurojen toimintaa, ei pelkästään Klaukkalan vaan koko Nurmijärven.

Myös oman asuinkortteerin asiat ovat alkaneet kiinnostaa, ja siksi olenkin jo pari kautta ollut mukana myös Pajatiira-seuran hallituksessa. Se on vielä paikallisempaa paikallispolitiikkaa kuin kuntapolitiikka, mutta siitä on toki hyvä ponnistaa ajamaan myös koko kunnan yhteisiä asioita.

Summa summarum, mikäli kunnallisvaaleissa tulen valtuustoon tai johonkin lautakuntaan valituksi, niin aion ajaa nurmijärveläisten nuorten asioita eteenpäin niin urheiluseuroissa kuin muutenkin.  Ymmärrän kyllä että kuntapolitiikka on kompromissien tekemistä, kaikkea haluamaansa ei voi saada, mutta usein pienikin asia voi viedä asioita edes jonkin verran parempaan suuntaan.

Vaalilupauksistahan aina vitsaillaan, että eivät ne pidä kenellekään, siksi en lupaa että onnistun, mutta lupaan yrittää parhaani. Laitetaan yhdessä koko Nurmijärven palokärkisydän sykkimään 🙂

t. Eero

Kommentoi